Skip to main content

Jakohihnan vaihto, jakopään kunnostus

Jakohihna on kuluva ja vaihdettavissa oleva osa. Sen vaihtoväli autossa on tavallisesti 50 000–160 000 kilometriä. Vaihtoväli voi olla myös esim. 120000 kilometriä / 6 vuotta ja vaihto suoritetaan kun jompi kumpi ehdoista täyttyy. Vaihtoväli on ilmoitettu auton käyttöohjeessa.

Jakohihnaa ei yleensä voida tarkastaa tai vaihtaa kuin huoltoliikkeissä, esim.
Hämeentien Autopalvelussa koska hihna on yleensä moottorin sisällä. Myös jakohihnan kestävyyteen vaikuttava hihnan kireyden asetus voidaan tehdä yleensä vain huoltoliikkeissä.

Jakohihnan vaihtamisen yhteydessä kannattaa vaihdattaa samalla mahdollisia muitakin moottorin laitteita uusiin, vaikka ne olisivat ehjiä mm. kiristinrullat ja mahdollisesti vesipumppu sekä apulaitehihna.

Jakohihnan ulkonäöstä ei kuitenkaan aina voi päätellä mitään ja ehjännäköinenkin hihna voi rikkoutua, ellei hihnanvaihdosta huolehdita auton huolto-ohjelman mukaisesti.

Jakohihnan rikkoutuminen voi aiheuttaa moottorissa suurehkoa tuhoa ja aiheuttaa kalliin remontin. Yleisin vika hihnassa on hampaiden liiallisesta kulumisesta johtuva hihnan luistaminen, hihnan varsinainen katkeaminen on hyvin epätavallista.

Jotkut moottorit on suunniteltu selviämään jakohihnan rikkoutumisesta. Moottori on tällöin vapaasti pyörivä, jolloin venttiilit ja männät eivät pääse kohtaamaan missään tilanteessa jaon seottua. (Lähde: AutoWiki)

 

Pyydä tarjous tai ota yhteyttä puhelimitse 010 3206 130